Qarku i Dibrës është qarku me përqindjen më të lartë të konsumit të pijeve alkoolike dhe duhanit, në rang kombëtar.

Instat ka publikuar Vjetarin Statistikor Rajonal, në të cilin identifikon specifika për të gjitha qarqet, referuar vitit 2018.

Nga 12 qarqe, vendin e parë e zë ai i Dibrës, me 6%. Në vend të dytë për konsumin më të lartë të pijeve alkoolike dhe duhanit e zë qarku i Elbasanit, me 5.2%.

Kurse, në vend të tretë renditet qarku i Lezhës, me 4.8%. Përsa i përket qarkut të Tiranës, në fakt ka një përqindje 3.3, më të vogël se pjesa më e madhe e qarqeve.

I fundit në radhë, me konsumin më të ulët të pijeve alkoolike dhe duhanit, është qarku i Vlorës, me 2%

dardania.com

Flash Lajme