Dhëmbët janë një nga problemet më të mëdha që të gjithë njerëzit përballen me to, dikush për sëmundjet e dikush për pamjen e jashtme. Dhe nëse keni një problem estetik dhe po mendoni të vini faseta porcelani që të gjithë dentistët i reklamojnë si një mënyrë e mirë, duhet të lexoni më parë kët fakte mbi to:

Ndryshimet e nivelit të një proteine në gjak mund të ndihmojnë në dallimin e dëmtimit të trurit 10 vjet përpara se të zhvillohen simptomat e Alzajmerit.

Megjithëse nuk ka ilaç për të ndaluar avancimin e Alzajmerit ose për ta kuruar atë, kërkuesit shkencorë gjermanë thonë se përfundimet e tyre mund të përdoren nga doktorët për t’i dalë përpara simptomave të sëmundjes.

Instituti i Shëndetit Publik organizoi sot tryezë të rrumbullakët në kuadër të Javës Europiane të Parandalimit të Kancerit të Qafës së Mitrës.

Me pjesëmarrjen e agjencive rajonale të shëndetit dhe organizatave mbështetëse si UNFPA, ACPD, dhe MSHMS, ISHP prezantoi protokollin e programit të depistimit të kancerit të qafës së mitrës që do të fillojë në vitin 2019 me anë të HPV testit.

Flash Lajme