18 nëntori është dita Europiane për përkujdesin ndaj antibiotikëve. Për të folur për antibiotikët dhe pasojat që ato sjellin që në shëndet. Në një intervistë për FaxNews me gazetaren Ema Strazivari me mjekun infeksionist Tritan Kalon, i cili ka treguar risqet që ka abuzimi me antibiotikët për shëndetin.

Brokoli është shumë i shëndetshëm.

Kjo perime e gjelbër ka qenë subjekt i shumë studimeve. Ato kanë konfirmuar përmbajtjen e antioksidantëve apo vlerat kundër qelizave të dëmshme.

Së fundmi, një studim tjetër ka konfirmuar se brokoli i bën shumë mirë shëndetit të stomakut.

Uji i rëndë parandalon kancerin e stomakut dhe zorrës së trashë. Si ndikon “mbetja e thatë” në organizëm, çfarë tregojnë studimet në Azi, Europë dhe Amerikën e Veriut. Ndikimi i ujit dhe përbërësve të tij në organizmin e njeriut ka dhe mbetet objekt i studimeve të thelluara shkencore nga institucione të specializuara në këtë fushë.

Flash Lajme